AW-NantucketHouse-21.jpg

BOARDWALK HOUSE

This single-family house on Nantucket is sited in scrub forest, with wood boardwalks crisscrossing the site to connect buildings with the driveway, pool, and beach, as well as future structures planned for a second phase of construction. AW’s response to Nantucket’s rigid design restrictions was to embrace them in the extreme. Seeking to create iconic cedar-shingled pavilions as the basis of the house, the assembly consists of three nearly identical, minimalist pavilions with pass-through connectors.

PROJECT LOCATION
Nantucket, MA

PROJECT SIZE 

4,600 SF

PROJECT TYPE

Residential, Single Family, Waterfront

CLIENT

Private

AW-NantucketHouse-17.jpg
AW-NantucketHouse-19.jpg

The interior is minimalist, intended to be both elegant and durable, and, ultimately, to support a casual, beachside life style. Only three primary materials are used throughout the interior: rustic oak, white concrete, and unfinished plaster.

AW-NantucketHouse-23.jpg
AW-NantucketHouse-20.jpg
AW-NantucketHouse-18.jpg

PROJECT COLLABORATORS

LANDSCAPE ARCHITECT

Site Creative

STRUCTURAL ENGINEER

Silman

MEP

Sun Engineering, Inc.

CIVIL ENGINEER

Bracken Engineering, Inc.

ARCHITECTURAL STEEL FABRICATION

Erica Moody - Fine Metal Work Make Metals

TECHNOLOGY DESIGN

System Seven

CONSTRUCTION
Woodmeister Master Builders 

PHOTOGRAPHY

Florian Holzherr 

Greg Premru 

AW–ARCH